torsdag 26 maj 2011

Going Havaianas...

Så var sandalinköpet klart, en varm superskön eftermiddag, säkert en 26 grader plus..Maya hängandes i babybjörnen, somnar så gott där. Havaianas är ju bara ett måste innan vi åker hem till svedala...alla olika dess färger. Hade vi inte haft alla väskor plus barnvagn så kunde vi ju köpt med många och sålt hemma på Haga nygata...det får bli en annan gång. Efter turistinköpet åkte vi till mitt exotiska rike..Horti fruit, en oas av alla grönsaker och frukter man bara kan tänka sig. Som jag har visat innan på min blogg, alla olika storlekar..jag blir lika exalterad och förvånad varje gång vi går där. Lukta och titta, som ett barn på julafton. Tänk er hemköps halva papaya som man kan köpa, den kostar ca 40 kr hemma, här en precis lika stor papaya fast solmogen kostar 6 kr...herregud, jag måste vräka i mig innan jag åker hem..mmmm..njuta. Tycker nog i och för sig att jag gör det på alla sätt. Skall använda alla mina klänningar jag tog med..för sen är det inte läge för det hemma..då det verkar vara ca 15 plus. När vi kommer hem är kylskåpet tomt..hohooo...en rutten morot kanske man kan hitta. I morgon kväll kommer meu amor hem, vi pratade idag, kändes fint. Han är saknad av oss alla här. Pizzatime..igen..chuhasscarria..och sedan Buzios, enjoy as much as we can. På Tisdag går flyget hem igen...tillbaka till BVC, järntorget och city..haha. Bermudatriangeln..Skall vidga mina vyer avsevärt nu när "sommaren" har kommit..eller har den?

tisdag 24 maj 2011

Nationellt firande av kaffe i Brasilien!

Underbart jag som älskar kaffe, just idag firas kaffet här i Brasilien. Det enda sättet jag kan fira det är att åka till ett enormt ganska flashigt shoppingcenter och dricka en underbar kaffe med choklad och grädde till. Cafét heter Kopenhagen lustigt nog. För er som undrar så har det inget att göra med Köpenhamn...Dom gör en vanlig cappuchino, lägger choklad i botten..mums och så lite grädde till. Ingen diet direk men supergott. Så har vi firat dagen till ära jag och Ygors mamma. Hittade ett par fina tjocka sockar med..med en massa färger på..haha då det är 27 grader varmt, men i Sverige är det ju 11 grader so why not! En numera solbränd mamma..

Viva Café boa!

måndag 23 maj 2011

Ljuvliga dag

Klockan är 22:00 och Maya har precis somnat...sent men så är det ibland. Jag som hade tänkt att skriva mer på min text till namngivnigen..vi skall ha den på Söndag. Idag var det strålande sol och vips på med bikinin som legat gömd ca en vecka nu för att det var ett ständigt grådis..som jag säkert har skrivit om 50 gånger. Ja det är väl inte hela världen tänker jag nu då jag läste om vulkanen på Island som sprider aska...tänk om dom stänger lutfrummet i Sverige..ja då får vi antingen vänta eller landa någon annstans. Mycket som sker i världen nu, jordbävningar, vulkanutbrott..känns som moder jord rensar ut..! På tal om något helt annat så blev jag moster igen till min syster Emmas två små gossar som kom till världen. Ska bli spännande att träffa dom när vi kommer hem. Det ska bli skönt när min kärlek kommer tillbaka från det stora blå. Jag längtar..Maya med..Ygor längtar nog mest efter Maya..hihi. Jag känner en sån kärlek till min familj, är så glad över oss. I morgon skall jag inhandla den mest använda skosorten här..Havaianas..flip..flip..flop..låter det överallt vart man än går. Skönt med folk som lite lojt hasar sig fram. Dom är ju supersköna så jag förstår varför, dom har dom ju ett helt annat klimat än vad vi har i Sverige, klart man kan använda dom under en länge period. Vi har en vecka kvar här nu...det känns som vi har varit här i sex månader..sköna dagar. Igår tex åt vi värlens godaste pizzor och idag till efterätt en mix av solmogen mango, vattenmelon med choklad över. Jag njuter av all nutrition och överflöd.


Sovdags....

torsdag 19 maj 2011

Kallfront.....

Det är väl lite lustigt, vi åker från Sverige och far till "värmen"..haha då slår det till at bli höst och en kallfront kommer in, men lustigt är också att man (jag) förväntar mig att det ska vara +27-30 grader varje dag och strålande sol. Som om jag vore på en solsemester när jag egentligen är hos Ygors familj..haha. Men visst vill jag sola och känna den där sköna värmen och bli lite gyllenbrun, det är också väldigt mycket turist, skulle säga svenskt men det finns nog i fler länder. Det var i alla fall a 18 plusgrader regn och starka vindar igår. Lågtryck har alltid påverkat mig och mitt mood..att prata väder är i alla fall svenskt så det förslår. Nu har vi alla fall bakat en jättegod Bollo de banana, en mycket enkel banankaka med skivade bananer i botten, caramel och en vanlig kakmix. Supergott. Novellas visas under hela kvällen på tv:n, syrsorna låter högt och regnet har lagt sig. Maya har sitt kvällsvak, jag hoppas att hon somnar snart..mamman är trött..haha. Nu säger jag god natt och hoppas vakna upp till en alldeles strålande solig dag med varma vindar.



Boa noite !

fredag 13 maj 2011

Morgonstund har guld i mund..eller vad det heter..

Jag tar min lilla vanliga promenad "in the gated community". Det är dels det som är enstor skillnad från Sverige, att bo i ett inhägnat område. Det är då som jag märker skillnaderna mellan de olika klasserna. Murar stängsel och annat som skyddar husen. Om jag jämför det med att bo på Brännö tex så är det en enorm skillnad. Där låser man ju nästan ej sin dörr...ja allting har sina sidor. I vilket fall så brukar jag ta mig en promenad här, det är vackert och lagunen som mynnar ut till havet där brukar det samlas mycket fåglar plus en typ av större hamster eller råtta..låter inte som dom är jättefina men dom är faktiskt lite söta. Nu fick jag inte någon bild på dom. Igår såg jag dom, dom stannade upp och tittade på mig, två små söta..som sen sprang iväg bland grönskan. Sen finns det en hägerliknande fågel som är fin. Man kan se det vita...på bilden, det är fågeln..haha. Jag mötte en gammal haltande kvinna, säkert 80 år, hon pratade om vädret, härligt att ja förstod allting, och kunde svara tillbaka. Då kom jag på att jag ju faktiskt klara mig med språket. Ibland blir jag lite trött av att lyssna och försöka förstå allting..stänger av då och vilar mitt stackars arma huvud. Idag blev det "kallt" här...+21 grader bara...då är det jackan på..inte för mig. Nu är det höst vilket verkar vara kallt för många här. I affärerna är det höstfärger..vilket jag ej kan förstå, till och med kappor. Jag går i mina sköna shorts och linne. Här skall minsann njutas, det är sommar..haha. Svensk sommarvärme. Nu skriver jag från sängen, försöker fånga myggor, Maya sover. Äntligen tid för reflektion, musik, skriva tänka..bara vara. Ygors mamma är så go och hjälper till mycket, jag tänker på dom som är ensamstående...vilka tappra själar. Jag undrar hur Ygor har det på det stora blå...alla valar..längtar..




Boa noite

onsdag 11 maj 2011

En helt vanlig Onsdag

Jag inser vilken suprelyxig vardag jag har nu, lugna sköna dagar med Ygors mamma som hjälper mig med Maya. Ygor är nu borta ute på havet...bland kaskelotvalar.. I wish I was there..vi möttes bland valarna. jag saknar honom redan.Vill så gärna visa valarna en dag för Maya. Hon ligger nu och sover sitt andra sov idag. Jag passar på att sola och ligga vid poolen då hon sover. Över mig flyger en falk, den bor visst vid en lagun lite längre bort. En morgon skall jag ta med mig kameran och ta kort på den. Samtidigt varje morgon kommer en trollslända som dricker ur poolvattnet. Små iaktagelser i den lilla vardagen. Läser fortfarande yourlife, några artiklar varje gång..för att ha några kvar..haha. Spara..som jag är bra. Havet liggen en bit bort, har fortfarande ej tagit bussen själv dit Känns inte helt säkert, men vi har ju bil här så det kan nog gå bra ändå. Vi är trots allt i Brasilien..tänker efter fler gången nu när jag har barn. inte som när jag liftade genom Mexiko och Guatemala på ett bilflak, livet lekte..haha..ibland undrar jag vart den sidan tog vägen. Var sak har sin tid. Snart är det dags för 15:00 kaffet...finns även här..haha. har precis tryckt i mig mosad avocado, alldeles solmogen..nutrition på alla plan. Plus fikon...mmm så gott. Nu vaknade mitt lilla solsken och gav mig världens största smile (:


måndag 9 maj 2011

Tankar från hängmattan

Jag sitter och skriver från hängmattan, borde ligga ner men vår lilla Maya siter bredvid och leker med en gummigroda som hon attackerar....ahhhhggg. Inser att jag har så mycket tid här att tänka och fundera över livet och framtida planer. Ibland dyker tanken upp, varför bor vi inte här..ja så skrev jag nog förra gången med. Sen när jag tittar på reportage om korruption överallt i samhället tänker jag till en extra gång. Som när folk som sitter i högre positioner tar barnens pengar som skulle gå till deras mat i skolan...för jäkligt. Då känner jag att Sverige helt plötsligt är så bra på många sätt. Gäller att hitta en balans i allting tror jag. Klimatet är underbart här, folket likaså, maten, kulturen, musiken ja mycket som skulle vara bra för alla svenskar att få ta del av, bli mera mjuk i vårt sätt att leva. Glädje över det lilla, inte bara materiella saker utan livet självt. Att umgås mera med sina familjer, Leva. Vi har nästan sex månader av kyla, mörker...inte konstigt att vi längtar bort, att vi går inåt som i ett ide. Snart blir jag gräsänka i 15 dagar, men är med Ygors familj som är så goa och hjälpsamma. Maya verkligen stortrivs här märker jag. Hon sover och äter bra. Vi planerar för en namngivelse vi skall ha i Buzios sista helgen i Maj.Det ser jag fram emot. Havet är centrum.. så klart. Det finns en massa sköldpaddor där..barnens beskyddare.  Nu har hon tröttnat på sin gummigroda...

fredag 6 maj 2011

Um dia muito bom com minha familia no Brasil !

Igår kom äntligen den där dagen jag har längtat efter så mycket...sol, en underbart god caipirinha vid poolen (lovar jag drack väldigt lite för er som oroar er för alkohol vid amning)..hihi. men den var väldigt god. Jag fick även för första gången sitta alldeles själv vid poolen och läsa yourlife, en hel artikel, wow vilken grej, utan att bli störd. På med solhatten, steka sig i solen och bara njuta. Just då i den stunden kände jag , Josefine detta är du värd, så njöt jag extra mycket. Jag satte försiktigt ner mina vita svenska ben i poolen och undrade för mig själv, varför bor vi inte här? Allt är ju möjligt. Slippa den där gråa vandringen på vintern från Landsvägsgatan till centrum, förbi den svarta snöhögen på järntorget, vinden viner och människorna lider. "Det är synd om människan" som August Strindberg sa..jag håller med honom. Vi behöver all sol vi kan få, njutning av blommor, ljumma vindar och goda solmogna frukter. Man blir mer mjuk i en miljö som denna. Musiken mjukar upp sinnet. I morse vaknade Maya vid sju i stället för halvsex, härligt. Gott starkt kaffe och samba från tv:n. Eu gosto desta vida!



Himmeln är lika blå idag, solen lika stark, i morgon åker nog till Buzios.....lovely.

onsdag 4 maj 2011

Maya i sitt andra hemland, Brasilien

Just nu ligger Ygor och vilar, Maya sover...hunden skäller, bilarna svichar förbi utanför huset, Ygors mamma lagar lunch, hon lagar så god mat. Det är väldigt lätt att känna sig hemma här och vara i familjelivet. Maya blir så bortskämd med en massa pussar lek och en massa nya goda smaker av alla dess frukter som bara finns här. Hon bara älskar det. Jag har tagit min första ensamma promenad  här och upplevt tidig varm morgon, ljudet av fåglarna, solen som värmde mina arma vita ben. Efter lunch ska vi nog ta oss till stranden i Macaé, känna havets brus och lukten av hav. Igår var vi och åt sushi ensamma för första gången utan Maya, vilken ny upplevelse...var lite nervös men ändå trygg i tanken av att Ygors mamma passade henne. Hon hade sovit så gott hela tiden. Ja önskar att det fanns en sådan sushi restaurang hemma. Man betalar ca 80-90 kr och äter så mycket man vill av all god sushi, folk serverar dig olika varianter hela tiden. Nu rör det sig i barnsängen...hmmmm..dags att att avsluta för denna gången.




Hej från Brasilien (: