fredag 30 september 2011

Senor Peregrino

Landat i sambans land, kommit in i deras vardag, tiden, känslan av ro och distans till allting. Konstigt nog får jag mer energi till allt här..eller så är det inte så konstigt, miljön, solen, luften som sprider fukt och en lukt av Brasilien. Huset är stort och luftigt, inte en tvåa med små ytor..det kan vara det (:
Jag hinner skriva nu när Maya sover, tänka och vara en gnutta kreativ. Jag köpte en fin bok innan vi flög hit. Senor Peregrino...reste genast till Mexiko, chillins land, Frida Khalo. Detta är en jättefin om passion, om att att aldrig ge upp, och tron på mirakel som dom beskriver den. Man känner dofterna av Mexiko, empatin för den lilla flickan som evigt kämpar för att komma loss ur en befläckad tillvaro av skam. Ohh jag älskar när jag hittar såna här böcker, när man bara vill läsa och läsa, nu är jag lite praktisk och läser little by little då jag bara tog med en bok hit. Har även Yourlifes nya nummer och DV så det ska nog gå bra ändå. Lovar att återkomma med lite bilder på bloggen.


beijos (:

fredag 16 september 2011

I made it..i morgon kommer Ygor hem!!!

Skyndar mig att skriva då jag vet att vilken sekund som helst får jag avbryta och kommer kanske inte ens ihåg att jag började skriva på min blogg..hihi. En typisk vardag för en småbarnsförälder..minnet blir väldigt kort. Lite som hur barn är, 3-sekunders intresset. Men för min del handlar det om att jag inte kommer ihåg, intresset finns ju så klart. Underbart solig höstlik dag, fick en sån där känsla och lukt av Himalaya när jag gick ut i förmiddags för att träffa min vän Andrea hennes dotter Anja och lilla Emmy. Fattades bara att en munk skulle vandra förbi och höra dom recitera i templet..Superskön lunch på lagerhuset, kändes lite kontinentalt, vi var dom enda med barn. Men barnstol det hade dom. Sen blev det lekplats..så klart. Jag började skriva på min blogg för ca 5 dagar sedan..men insåg hur negativt det hade blivit så..mörka Måndagen..trött..trött och alldeles trött..på att vara själv och att jag inte hade något tålamod. Maya sov dåligt och jag ville bara SOVA...så jag förstod Mia ur hennes show när hon "bara skulle skaka barnet lite"..sov..för h...sov. Jag skakade aldrig Maya, istället slängde jag en stor grön kudde igolvet, kändes genast bättre..haha. Så där ja typ. Jo denna månaden har trots allt utan min amor som jag säger gått bra. Det var ju den mörka Måndagen då som falerade...känner mig lite stolt att jag har klarat av det..haha. En medalj, en guldstjärna hos tandläkaren. Sen finns det ju faktiskt dom föräldrar som på riktigt är ensamma..de som blivit lämnade..eller separerat. Jag vill aldrig det. Både för att jag älskar Ygor och för att jag själv är skilmässobarn tror jag. Nu tror jag att jag ska avsluta bloggandet för denna gång. Tack alla ni som hjälpt mig i mindre positiva stunder i form av prat...Kim för att du kom när jag behövde det..betyder mycket.

Sol till er alla och höstkrisp.

tisdag 6 september 2011

Vardag och en uns glamor då och då

Ska vi byta grejer..ska vi byta grejer med varann..ja det är min vardag..haha, barnvisor och vardagsglamour. Börjar inse nu hur det kan upplevas att vara ensamstående. Jag vill ge alla ensamstående föräldrar en eloge, vilker jobb ni vi gör. Nu är jag inte det, bara ensam i nästan en månad med Maya. Tycker det går bra men längtar efter avlastning av min man, att få sova...Nu sitter hon bredvid mig och bonkar på dator...måste hända något hela tiden. Vila..va vad är det. Snart tio månader och väldigt energisk, nyfiken så klart och ett humör som heter duga. Nu är tiden över vid datorn..haha..ut med allvädersstövlar på lekplatser och leka, eller titta på hundar helst, det är roligast. Jag har fortfarande lite stadskläder, har inte riktigt skaffat Didrickssons regnset, utan är nog mer en sån där skönaklädermamma. Som får en att känna en uns glamour. Nu är Maya riktigt uttråkad, nu bonkar hon med marakkasen på en pajform, underbart ljud. Okej får bli en kort blog. Idag var Katta här en vän från Brännö, mysigt, skönt att hon också var lite trött och ville vila. En sak om dagen är bra, rutin är riktigt bra, allt för en hemtrevnad och fungerande vardag. Vinden viner och hösten gör sig påmind, tre veckor kvar till vi ska till Brasilien. Köpte en ny bikini för 100 kr..kändes lite bissart men bra. Brasilien är min morot..(:

ja nu måste jag underhålla lillan...hej hej.