söndag 31 juli 2011

Sunday lovely sunday

Det är Söndag morgon och jag fick en känsla av glädje igen..då Maya vaknade glad och Ygor upptäckte att Maya hade bajsat, lustigt hur en bebis kan vara så glad över att ha bajsat..haha. Fortfarande i morgonrock och alla barnleksaker bara dräller överallt, Tv 4:s morgonprogram står i bakgrunden och jag känner en sån skön känsla av ro i kroppen. Trots att det är sommar och man "borde" vara vid havet då vi har en sommar på ca tre månader. Det jag har upptäckt är att det inte är helt lätt att bara dra iväg med en bebis till havet och sola och bada. Så mycket saker att ta med...att tänka på..vara två då jag ska bada. Ja det krävs lite planering och så har jag en man som är ganska trött på hav och bad..haha om det inte är västindien förstås. Ja här nöjer man sig med sisjön + 21 grader och en massa barnfamiljer. Igår åkte jag och min bror plus familj dit och gud så skönt det var att hoppa i. Jag längtar till enkelheten att bara få bada en massa gånger om dagen. Jaja..den tiden kommer nog igen. Fick även en sån längtan till att snorkla, äventyret, valar delfiner... Nu skall jag snart tänka ut hur dagen ska se ut, hur att ta vara på den. Inte längta så mycket, vara i nuet och njuta. Life is Gooooooood!


fredag 22 juli 2011

Sköna sommar...mot sydliga breddgrader.

Sitter nu uppkrupen i soffan med min käresta, fläkten blåser på och jag njuter av den stilla stund som uppkommer nästan enbart på kvällen. Det är då jag hinner reflektera och skriva mail. Jag har packat tänkte säga ryggsäcken..men om det bara var det, nuförtiden med en liten bebis så inser jag hur mycket saker som måste med. Jag som ej har bil åker mycket tåg, vilket i och för sig är både skönt lugnt och miljövänligt..men visst önskar jag att vi hade en bil. Körkort med..haha. Varför jag skriver om allt det här är att jag och Maya ska till Skåne, Lomma och Österlen, kanske en sväng till Köpenhamn när Ygor kommer ner. Jag har inte skrivit på länge, det händer nog för mycket, sommaren är så där en ca tre månader, toppen av sommaren är ju nu i Juli. Det är då som allt ska hända, är det inte Gothia Cup så är det något annat, inte negativt utan det är ju så. Vår sommar är ju så kort och intensiv. Redan nu var det REA på sommarkläderna...hjälp..snart kommer hösten tänker alla. Hösten är fin, älskar att få ta på mig mina stallskor..mina fina snörskor och höga Odd Molly strumpor till. Sen får det gärna bli April och vår! Men det är ju inte så. Sommaren hitills har varit skön och social, Rossö var underbart, intensivt , arbetsamt på ett positivt sätt i form av en bastu som nu finns där. Dock bara ett bad...jag kom liksom aldrig iväg. Ygor har och arbetar hela sommaren, så vi får väl åka dit igen snart då han är mer ledig. Mitt i allt detta resande och flängande så läste jag om bombattacken i Norge, tankarna och livet stannar upp då, reflektion och betänksamhet. Så nära..ibland önskar jag att vår värld såg annorlunda ut. Att de barn som föds nu fick en mer fredlig jord att vandra på. Det kommer alltid att ske sorgliga saker, helt plötsligt stannar tillvaron upp, tror vi ska ta tillvara mer på de vi har omkring oss. Våra nära och kära alltså, vårt liv. Lyssnade på ett fint P1 sommarpratarna program för två dagar sedan, om en kvinna som förlorat sin man i sjukdom, jag låg och tittade upp på ett träd som svajade, lyssnade noga och insåg hur skört allt är. Nu skriver jag om sköna skåne nästa gång.

Bilden är från Österlen.

måndag 11 juli 2011

En god morgon

Klockan 07:00 var jag uppe och bakade scones, monterade upp mitt nya kakfat som jag fick av min kära mor. Maya satt så lugnt och fint på golvet. Just då i den stunden känns allt som en mycket god morgon. Solen skiner och hade vi bott vid havet så hade vi nog tagit ett morgonbad..eller jag åtminstonde jag..haha. Jag tänker mycket på boende nu, hur vill vi bo, hur vill vi att Maya ska växa upp. Jaja den dagen kommer då vi vet, nu får vi njuta av det som är.

tisdag 5 juli 2011

Rosor och åter rosor

Vi tog oss till trädgårdsföreningen och var mitt i rosmekkat, allas rosälskande mekka. Jag gick lös med kameran så klart. Jag tror nog att det är min favoritblomma, så många olika sorter och doftar så gott. Ibland tror jag att jag är född några si sådär 100 år för sent. Den romantiker som bor inom mig får blomma ut när jag är i såna här miljöer. Gammaldags, lite old style. En dag vill jag ha ett hus, eller som man ska säga om man vill drömma in något, vad kul det ska bli när vi bor i ett vackert hus med mycket ljus, och en massa rosor omkring i trädgården, plus stockrosor. Tiden på österlen stillade mitt rosbegär, vi har faktiskt några här med på vår gård. Jag tror att alla någonstans inombords vill bo i naturen, naturlig miljö. När jag var på Brännö hos min vän Andrea och familj då kände jag stillheten igen, tystnaden, att få sitta i en hammock och bara vara. Dricka en kopp kaffe och höra ljudet av vinden, fåglarna och uppleva lugnet. Träden som svajade. Jag bodde ju faktiskt så i fyra år. Längtar tillbaka till naturen. Det är bra att känna efter, ta sig tid att inse vad det är man vill.





Nu skall jag ta mig tid till min kära familj (: