söndag 23 januari 2011

Möten som berör

Jag såg denna fantastiska filmen igår, en underbar short cuts film kan man säga om ni kommer ihåg den, finns även en fransk film som har samma upplägg med olika regissörer. Underbara möten som man blir alldeles upplsukad utav, möten som ofta bara sker när man minst anar det, som kan betyda så mycket, ett kort ögonblick..magi kan uppstå, korta och långa möten i alla variationer. Ofta när man reser så uppståa möten, ibland tror jag att det är ödet, allt bara stämmer in som i fas med varandras öden. Jag hade ett sådant  möte på tåget från Göteborg till Varberg dagen innan Maya föddes, alla jag pratade med där jag satt var sammankopplade till mina vänner. Det var spännande. Så om du har tid och lust för en bra film se den....igenkänning och innerlighet är några utav de ord jag kan beskriva filmen som berörde mig djupt.
underbart skådespeleri, snyggt foto och bra regi. Vill jobba med film nu när jag såg den. Jobba med alla känslor, regin, ljuset fotot.

söndag 16 januari 2011

Med en vind från Hawaii....

Tror inte det är sant..skriver idag igen..något måste ha hänt, vinden har vänt..mer inspiration till folket. Jag pratade men väninna som skall resa till Hawaii. Blir så inspirerad och givetvis längtar jag tillbaka dit..alltid.
Jag tog ett uppfriskande bad och gjorde ett altare med saker från Hawaii. Använde min underbara hawaiianska tvål. För att beskriva känslan och hur dom tänker så ska jag skriva ner texten som stod på tvålen..

Pacific Moon
"Hoku"

Use your heart to navigate threw lifes journey and be blessed with every step.

All of our products are inspired from Hawiian living and culture.
We hope you feel  a sense of Hawaii everytime you use he products...

Malama pono...

Vill även visa mina kärlekar....


lördag 15 januari 2011

I rosens tecken och en smula tankar



Jag sitter likt en författare och undrar vad jag ska skriva om...när jag äntligen har tid så står det alldeles still..har tänkt på en massa bra och roliga saker jag skulle skriva om, kanske är det för att vi har en två månaders bebis..hihi och att den tid och kreativitet som fanns helt plötsligt fick sig en annan vändning och egot fick lägga sig, för att sova en tid för att sedan vakna upp och blomma upp på nytt. Att som nybliven mamma anpassa sig, jag pratade med min syster idag och hon sa att det är bara att andas och se att detta är en tid av omvälvning. Jag har förstått att det är helt normalt att tänka så här, ibland orkar man inte..då är det bra att vara två. Tänk vi är inte ensamma, alla mammor och pappor i världshistorien som har klarat av det och gör fortfarande. Maya är våran bästa läromäster i tålamod och närvaro. Vår älskade dotter som kom till oss för att lära oss en massa bra saker. Jag tog en uppfriskande ensampromenad och pratade med min storasyster, alltid skönt att bara gå och prata om livet, jag gick helt andra vägar än väntat, vi pratade om andliga saker , Dalai Lama och om bra flöde, då hittade jag en tjogolapp på marken...a sign. Så tack ni däruppe eller vilka än det är för att man får lite tecken. Tolkas hur det vill men kul var det i alla fall. Jag är så tacksam över Maya och Ygor, vår lilla familj. Tacksamheten över en enkel 3.5 checkisk öl och en räksmörgås..haha. De dagliga promenaderna i stan, Hemköp och Netto..det lilla enkla livet som är bra att bli glad av. Mina femton år av resor och strapatser har tagit sig en annan form. En lärdom i att vara här och nu, närvarande. Att få barn lär mig så mycket, livet blir liksom mer på riktigt, för mig i alla fall. Alla har vi våra olika verkligheter, alla är bra på sitt sätt. I veckan träffade jag min kära mor, alltid lika fint. Mina systrar likaså och syskonbarn. Jag har en alldeles färsk DV som jag skall läsa, insupa varenda litet ord , mode, färger och inspiration. Nu lyssnar jag på smattret av smått regn och Mayas små gurgelljud, skönt att det är tyst, så tyst det kan bli. Jag skall försöka att gå på stillhetsmeditation igen, total tystnad och stillhet, jag skulle kunna sitta i flera timmar och meditera. En helt vanlig Lördag i all enkelhet, räksmörgås och checkisk 3,5 öl, det är livet det.

måndag 3 januari 2011

Mot ljusare tider och nya möjligheter

Nu äntligen så är jag tillbaka till att ha inspiration för att skriva på min blog igen. Det var som sista tiden på året, man ville liksom att året skulle gå och sen vakna upp till en ny positiv dag, nytt år, ljusare tider. Att andas ut den sista tiden av intensivitet som denna höst har varit, in kom nya vindar, ny energi, härligt. Jag ville ha allting i ljust, vitt helst, glitter och glamour...en dold förträngd önskan om flärd kanske..hihi. Eller bara en naturlig förklaring om att det är ett nytt år, då vill man automatiskt ha ljust, våren som kommer, gärna nya kläder och skor..nytt..nytt. Jag ser tillbaka på året som gått och är så tacksam, så mycket fint som har hänt och inte minst att ha fått en liten dotter. Som just nu snarkar på min mage...zzzz..snusande...så mysigt. Då gör det inget att man luktar kräk, den där sura lukten på alla möjliga ställen som dyker upp..det väger liksom över då när man hör det. Mammaskapet som sakteliga landar, man är som ihopväxta på något sätt, vare sig man vill eller inte, som en enda stor organism. Ibland delar sig organismen och pappan tar vid, bildar en ny organism..filosofen tog övertaget en liten stund här. Nyåret var mysigt med ett lugn och mycket god mat, vår vän Kim var här och delade med  sig av sin glädje och delikatesser. Jag har laddat upp med lite inspirerande bilder, fina gåvor som folk har gett oss, till Maya. mer av inspiration, ett mantra som gärna får upprepa sig varje dag..som igår tex var jag hos min väninna Bibbie på Brännö, en fin stund i det vackra landskapet och hennes mysiga lugna hem. Känns skönt att ha tagit steget att ta mig med Maya själv, första steget var Haga, sen linn´e,sen stan och sist Brännö, i morgon Alingsås...kanske till sist Brasilien..vilket jag hoppas på. Ygors familj måste ju få se lilla Maya. Vad önskar jag då in för detta nya år, pengaflöde, hälsa för alla omkring mig, glädje och en massa spännane saker som tex nya projekt framöver, intressanta möten och allt gott som bidrar positivitet för allt och alla.