lördag 30 april 2011

Morgonstund på Le petit café


Vi vaknade utvilade och frukostsugna på något gott...inte bara en torr smörgås med kaffe. På med sköna kläder och mina marrocanska skor och nästan helt själva på Le petit Café...föräldrar som alltid är uppe med tuppen..satte vi oss och åt en skön frukost. Träffade på en gammal vän från Stena Line, Jeanette, längesen sen vi jobbade ihop. Allt kändes så Göteborgskt helt plötsligt..haha. Liten värld på något sätt. En gång kom jag ihåg när jag reste i Guatemala, då jag känner igen en person som bodde i Varberg under min gymnasietid som började prata om gamla vänner från förr i Varberg på sin halländska..det blir liksom lite skumt då mitt i resans äventyr, men även kul att världen är så liten. Nu är det bara ett dygn kvar tills vi ska resa, känns skumt att resa när det är sommar men det är ju för att vi dels ska träffa Ygors familj och för att Ygor ska "tagga" kaskelotvalar. Alla ser ut som frågetecken då vi säger att vi ska resa till Brasilien i morgon, för svenskt som det är så reser man ju bort på vintern och inte sköna Maj..haha.

Sol till er, nästa blogg blir från +29 grader och pool..

söndag 24 april 2011

Små ljusa projekt i tillvaron

Tycker vi fick till det väldigt snabbt efter att ha pratat om det en lång tid..haha. Två hyllor i sovrummet, som gör det mer till en mysig plats att vara i. Maya fick en liten barnhylla och vi (jag) en bokhylla. Ygor har länge pratat (klagat) på mitt lilla bokbibliotek under sängen som bara samlar damm..jaja jag ska få upp dom...om vi skaffar en hylla..haha. Så vips en dag i veckan köpte vi hyllor, målade dom och fick upp dom. Blev riktigt nöjd. Ska fyllas på med fler böcker och säkert lite ändringar hur det skall se ut. Jag gillar verkligen att pyssla, inredning, mitt kreativa jag kikar fram då mellan alla blöjor och amning.


lördag 23 april 2011

Glad påsk, Feliz Pascoa




Underbara påsk, vi gjorde så god mat och en utsökt påsktårta. Härligt att vara med familjen. Jag Ygor och Maya avslutade kvällen med att gå till seminarieparken där körsbärsblommorna är i full blom. Där satt vi och tog ett glas vin medans Maya sov gott, lyssnade på musik och hade kul. Helt otroligt att man kan sitta ute på kvällen och att det är varmt. En ljummen sommarbris. Nu är det snart god natt för mig.

onsdag 20 april 2011

Färgens tid är äntligen här

Jag tycker så mycket om våren, dels för att det är färgens tid, alla blommar upp i olika kulörer, kärkekens tid, blomknoppar överallt, sprickfärdighetens tid...nästan så det går alldeles för fort. Jag älskar våren. Man kan se i allas ansikten hur värmen mjuknar upp deras vinterbitna ansikten. Varje år tänker jag, ja då har man överlevt en vinter till. Som en medlaj nästan som man fick då man hade klarat ytterligare ett märke i simskolan, en guldstjärna för ett väl klarat tandläkarbesök. Jag var på botaniska häromdagen och upplevde skönhet på många sätt, inte minst alla blommor som blommade, Rodendendronträdet var i full blom. Jag kommer missa näsduksträdet...som är så fint, vi är i Brasilien då. Jaja..vad är en palm mot ett näsduksträd..hihi. Känns underbart att vi kommer iväg, 10 dagar kvar...nedräkning. Inatt låg jag och tänkte på på flygresan...allt praktiskt. Hur många klädbyten för Maya...blöjor..kommer hon sova skönt på flyget.. Tur jag har en man som är lugn och trygg. Nu kommer snart min bror och hans blivande fru på besök ända från Stockholm, blir nog ett besök på Kg:s hans favorithäng här i Göteborg.

Önskar all en fin dag

fredag 15 april 2011

Vibbar av latinska rytmer och tre underbara år.

Efter en vecka av trötthet, kändes som att gå i segt slem eller en ridå av dimma. Lågt blodtryck och en enorm trötthet...så firade vi tre år som gifta. Vi backade tillbaka tre år...vi hade träffats och jag seglade nu med Ygor och hans pappa i Västindien. Vi var som många skulle säga nyfärälskade och lite smågalna, vi tog gummibåten till en öde ö och gjorde vårt eget bröllop. Endast en stackars ensam leguan var med som vittne. Det var en tidig morgon i Tobago Cays,blåturkost hav med den mest underbara miljö omkring oss. Kunde inte varit mer romantiskt. Vi insåg att det har hänt mycket på dessa tre år, vi har fått en underbar liten dotter. Alla faser har sin charm...så klart vill vi tillbaka till det enkla segellivet, nattpass, att vakna upp på dom mest fantastiska öar och äta en skön frukost till Ygors pappa som spelar bossanova på sin gitarr. Detta firade vi med Maya på La sombrita, åt goda tapas, hade otroligt kul. På hemvägen blev vi återigen svenska..haha och slank in på hemköp och köpte glass och tiramisu. Nu snarkar zzzzzzzz Ygor gott efter vinet bredvid mig, Maya somnade redan vid klockan åtta. Life is good. Hoppas på en solig helg med promenader och umgänge.

Sol och go kväll.

söndag 10 april 2011

Släpp fångarna loss det är vår!



Sköna vårdagar.  För mig personligen är det alltid lika svårt att aklimatisera mig från att ha använt min stora tjocka svarta vinterjacka till tunna kläder och sandaler...det är i och för sig väldigt svenskt, om det är 10 plus jodå då ska shortsen på och t-shirten fram. Det gäller att vara positiv, nu är det ju varmt. Idag var det väldigt varmt, + 15 grader, säkert 25 grader i solen. Alla stadsbor som är är trångbodda och ej har uteplats går till slottsskogen så klart..haha, vårat eget centralpark. Helgen bestod utav syster på besök från Skåne, garage sale vid magasinskvarteret. Jag köpte ingenting, jodå jag hittade massor av saker, men var ekonomisk, handlade med ögonen. Upplevde stadens positiva vibbar och njöt av både familj och sol. Pappa, Ygor och Maya var med. Jag börjar förstå känslan av att bo i stan, ta vara på roliga saker att göra. Efter att ha varit eremit mer eller mindre under min tid på Brännö. Jag gillar att livet består av olika faser. Man ser saker på olika sätt och njuter av det som är nu.

torsdag 7 april 2011

Sommarsöta klänningar

Längtan efter sommaren...värmen..dessa små söta klänningar ger mig en känsla av jordubbssaft i det gröna och solen som lyser på min kropp. Second hand är min passion just nu, finns mycket tid till att hitta bra kläder för bra priser. Lycken blir liksom total vid det där YES,gud vilket kap. Det har blivit en slags hobby i mammaskapet, intresset har alltid funnits där men utvecklas hela tiden. Nästa sak jag ska drömma in är en liten barnstol i gammaldags lite vintage stil. Hojta till om ni ser någon (:

Sol till er alla

tisdag 5 april 2011

Rossö, Rosor och åter rosor..en obotlig romantiker som ständigt gör sig påmind

Jag och Maya var på Rossö i helgen, en skön regntung helg med mycket familj, goda middagar och vin. Tänd brasa och sköna ganska så långa frukostar. Man tar liksom allting i sin takt, alla har ju också sina olika faser och tider, speciellt nu när man har barn. Det är så bra att öva sig som mamma att åka bort, lite längre..lite längre bort för varje gång och som ensam se att det fungerar. Då vi förhoppningsvis kommer till Brasilien...då är det bra att veta det, för jag skall vara med Maya hos Ygors familj i 15 dagar. Förhoppningsvis kommer iväg betyder att båten är sönder som dom arbetar på och kanske ej hinner lagas tills dom ska ha valprojektet..jaja,,en bonus om vi kommer iväg, så tänker jag nu för att rädda mitt resego och längtan till både Ygors familj och en smula värme. Idag kände jag en verklighet av regn, vind, regn och barnskrik, tunga ögon och en trötthet som var tvungen att bara sopas bort, autopilot på och ej känna efter förrän jag var hemma och Maya somnat gott. En sak om dagen får räcka har jag lagt märke till. Allt blir så ruckat i sömn för Maya, då förskjuts allting framåt. Så idag var det träff med mammagruppen, mera igenkänning, samtal om jämlikhet..så klart..haha och lite råd och tips på vägen. Otaliga oavslutade samtal och amning. Livet som moder. Jag känner så mycket liv i närvaron med Maya, så mycket lärdom. Realism, Nu ska jag tvätta, Ygor kommer snart hem. Vardag. Nu blandar jag hej vilt, jag och Ina var så klart på Lord Nelson, en fin fin secondhand i Strömstad, en man i plommonstop som bara har vuxit in i hela livet som second hand. Givetvis gick vi där i timmarna två, Maya satt i sin bilbarnstol i en konsum kundvagn, lite på sniskan, men tyst vart det i alla fall. Gick så bra så. Jag hittade lite rosporslin...som alltid, denna obotliga romantiker som jag antagligen är.




Nu mååååååååååååste jag tvätta, tjolahopp.