lördag 25 februari 2012

Inspiration och drömmar

Soliga underbara dag, jag har redan varit uppe med tuppen enligt mig, 07:15...lilla Maya har fått in dagisrutintid..ja det är väl bra..men just Lördagar, nej. Men jag har redan njutit av en vårpromenad i Linnéstan, brukar försöka hitta affärer som jag ej brukar gå till. Som idag kikade jag in hos Alvhem, en underbar inredningsaffär och fastighetsmäklare. Vilket underbart bra koncept! Har redan hittat ett sovrum jag vill ha, har redan hittat en lägenhet för 2. 850 0000..det är bara min plånbok som inte riktigt stämmer överens med min lilla stora önskan. Steg 1. Hitta ett bra gärna kreativt välbetalt jobb! steg 2. vad har vi råd med, vad är våra önskningar och det lilla stora avgörandet..vart vill vi bo?

Många funderingar och många nya funderingar när man har barn. Luften..som inte är superbra i Göteborg, bor man på landet, ja då krävs det bil, också en utgift. Jag gillar ju stadsviben men jag gillar även tystnaden..vart hittar man en bra lösning av boende då?

Ibland finns en längtan av att hitta det där perfekta hemmet, ljust fint, öppna ytor...gärna öppen spis. Längtan av att arbeta med något som är så där passionerat inom en. Givetvis såg jag en naturfilm om en kvinna som jobbar med späckhuggare, som hade den där blicken av passion, eldsjälsögonen...då tänker jag genast, kan alla människor ha det så? Har hon barn som hon behöver lämna på dagis innan hon sticker ut på havet och simmar med späckhuggare..hmmm..tror inte det. Såg inga på gården..haha.
Vissa dagar kommer den där undringen över livet, eldsjälsjobb..konsten att både finna det där Wow och att kombinera det med familj och ekonomi. Jag älskar min familj bara så ni vet!


Tror jag behöver lite eldsjälsögon igen och känna en puls av livet utanför linnégatan (:

måndag 20 februari 2012

Captured in the moment.

Sometimes the feeling of creativity just comes...especially when the sun is out.





Have a great day (:

måndag 13 februari 2012

Sommarkänsla..och andra vardagstankar

Jag har en koalabjörn i min famn, Maya ligger sjuk, ihopkrupen som boll. Kameran är för långt bort..ni får en skön sommarbild sitället..hihi..som ger en känsla av sommaren. Kanske en rak motsats till vad som är just nu. Det var detta med att inte längta bort, bara längtan...sommaren känns så långt bort i Februari. Att vara mitt i livet, feber, dagis, hosta, förkylning, oro, vårdcentralen och en massa annat som hör småbarnslivet till. Som förälder blir man så där extra orolig över sitt barn. Man är alltid orolig över något verkar det som. Kanske just för att man känner sig maktlös över barnet, speciellt om barnet är sjukt. Febertopparna...upp och ner som en jojo. Allt är normalt...som dom på bvc brukar säga. När koalan somnar, då hinner jag bli så där extra nostalgisk och titta igenom alla mina bilder. Insåg precis att man (jag) såg så frisk och äventyrlig ut på mina bilder...då syftar jag så klart på bilder från våra seglingar och andra sköna semestrar. Min snälla man sa genast..jomen Josefine du kan se ut sådär igen..lite snällt sagt. Det är bara att träna och leva mer hälsosamt..kanske också att man då ej hade varit gravid eller att vi var ute i varma vindar och turkostblått hav med delfiner och valar. Det kan vara det..haha..och att här i Februari, + 1 grad med vindpiskande regn / snö, att man inte riktigt känner samma wow. Men tids nog blir det vår, sommar. Bacillerna släpper taget om människan kring påsk förhoppnigsvis, ljuset kommer tillbaka och alla tittar upp och ler när man går på gatan.

Håll ut!