tisdag 24 april 2012

Det gör inte ont när knoppar brister..

Varenda gång jag ser körsbärsträden på järntorget så tänker jag alltid, va har det redan gått ett år? Det är så härligt att se liv igen, både i människan och i all grönska. hur står vi ut här egentligen..?
Men det är väl det som är charmen, att stå ut och se alla växlingar i väder och årstider. Uttrycket, "visst gör det ont när kroppa brister"..jag vet inte det..själv tycker jag det är underbart. Kanske har jag missat hela innerbörden, man kanske tolkar det på olika sätt bara. Våren för mig är den nya tiden, khatarsis, en rening av allt mörkt, den tunga kalla ruggiga tiden. Vi träder in i en nya ljus fas, vi bär ljusare kläder. Vi eldar, också en form av rening. Jag älskar våren!!! Maj är nog den bästa tiden.
Just nu efter mycket kämpande av jobb så kom en tid av lätthet, glädje och ny kreativitet. Ser fram emot denna tiden. Den nya tiden.

Sol och glädje till alla.

onsdag 11 april 2012

Surrender..

Ja ibland vissa dagar vill man bara krypa under täcket och vakna igen till en solig dag, till ett positivt jobbsvar, ett förstahandskontrakt och varför inte en helt ny vårgarderob. Tystand råder i lägenheten, det är då jag kan skriva och tänka klart. Maya är annars på dagis men då hon sover mindre bra på nätterna av svårigheter att andas så är hon hemma idag..då min förhoppning var att få en läkartid..men icke, man ska runt runt alla i cirklar för att få boka en tid. Nej jag är inte bitter..haha. Bara reflekterar över vårt härliga sjukvårdssystem. Ja ibland undrar jag om inte en privat läkare hade varit fint. I Brasilien finns det för dom som har råd givetvis, då får man en tid samma dag. Underbart.

När jag känner så här vissa dagar, med vissa hormoner som även påverkar..så tycker jag det är bättre att tänka att i morgon är en ny dag med nya möjligheter. Klara tankar, mer positivitet, kanske skulle se YES man idag, han som bara säger Ja till allting. Allt handlar ju om tankens kraft trots allt, jag vet ju det. Ändå smyger sig den mindre positiva tanken in och grubblar...

Detta med jobb alltså, har aldrig upplevt det så så vårt som nu att få ett jobb. Kriserna i världen, jotack. men vi bor ju inte i Grekland direkt..skall man vara tacksam och tacka ja till en praktik..som ej leder till jobb? Krass är bara förnamnet. Men jag öppnar mig för nya möjligheter, hit med en massa JA!!!!!

Okej vad mer hade jag att påpeka..haha...tyvärr var detta ett mindre positivt inlägg men direkt ifrån hjärtat.

söndag 1 april 2012

Helt plötsligt ser vi ut.

Söndag, en mycket vilande Söndag. Lite inåt, skönt ibland det med. Ygor tog sig an våra otvättade smutsiga fönster som ej gjorts rena sen förra året..i April. Var det så här det såg ut efteråt? Inte så dumt, dock ändrades inte själva utsikten till ett grönområde men rent blev det i alla fall!
Sköna Söndag med våran rutin numera..haha..av american pancakes..mmmums. Lätt att falla in i rutiner som är goda. Har även hunnit läsa ut en Damernas värld, helt otroligt, kul att göra något helhjärtat, materiellt men avslappnat materiellt. Nu ska vi gotta oss med kaffe och kladdkaka ( Seven elevens) vill jag tillägga. Den är supergod och så där kladdig som en kladdkaka ska vara. Ett tips för er alla chokladälskare. Senare blir det lek, utelek och till sist min efterlängtade yoga med Andrea. Min kära ö-vän som jag sällar ser.

Här är mina kärlekar för ett år sedan, påsk!


Idag är livet skönt (: