söndag 25 mars 2012

Ljuset är tillbaka




Jag tänker varje vinter, YES jag klarade ännu en vinter till..det går så bra så..svisch..eller?
Nästan som att få ett diplom, vi har vandrat i snålblåst med barnvagnen, samma rutiner..varje



dag. Snörvlat oss igenom vintern, grådasket, upplevt de få dagarna med snö. Pulkan använde vi tre gånger. Idag njöt vi av solen hos Elin, värmen, åt ute. En försmak av påsken, de ljusa ganska så starka ljuset. Allas gråbleka ansikten som vänder sig mot solen...ahhhh..ljuset är tillbaka. Nästan som att tina upp efter att ha varit i ide och i mörker. Nästa vinter vill jag vara lite utomlands, tycker vi är värda det.

Jag är så glad över min familj, att vi kan vara tillsammans, att Maya får lära känna sina kusiner. Hennes trevande i lek och att få vara med. Lite efter, men nästa år då kommer hon igen. Är även superglad över våra fynd på Nordhemsskolans loppmarknad. Äntligen fick vi köpt en bilbarnstol, kanske en något äldre modell med väl så fungerande modell. Liten cykel fick Maya med. Hon når inte ner till tramporna men det gör inget, bara kul att åka runt.

Me sol till folket!

måndag 12 mars 2012

Smygpåsk och diverse tankar

Jag inser att det går längre tid för varje gång jag skriver i min blog. Men då jag väl skriver då brukar det finnas mycket att skriva. Igår gjorde jag en liten påskblomma/kreation. När vi var i Alingsås så såg jeg en sån fin blomma med videung, så jag kopierade den helt enkelt. Tycker det blev fint om jag får säga det själv. Sånt som ger glädje i vardagen, att vara kreativ. Vi har haft Mayas farmor på besök, vilket var härligt och roligt. Tänk vi bodde 4 stycken i en tvåa och det gick hur bra som helst, tänker på alla familjer i världen som skulle se det som lyx. Vi kräver så mycket plats vi i alla i-länder. Vera var så nöjd med sitt besök. Inte så mycket kulturkrockar faktiskt. Kylan var nog värst tror jag för hennes del. Hon trodde även att våra kolonilotter var en favela, det var så roligt när hon sa det. Ja kolonilotter i Februari...ser inte mycket ut för världen. Vi blev alla förkylda och här ligger jag nu i sängen i tystnad, Ygor ligger bredvid i tystnad, Maya är på dagis..
Tankarna kan klarna, reflektionen av livet, vardagen och allt vi vill skapa.

Är tacksam över livet, känner två av mina nära vänner som har nära och kära som har gått bort..det är då man blir så där extra påmind om att ta vara på livet, varje dag. Leka lite extra, skratta lite extra, älska.




Hej hopp, Josefine